Nigerian Police Force Past Questions and Answers PDF Download

Nigerian Police Force Past Questions and Answers PDF Download

Nigerian police force past question and answer  Ebook or guild is to help you prepare for the  Nigeria Police Force Recruitment exercise that is going on now.

We have up to date Nigerian police past questions and answers for  the Aptitude Test you will write in other to partake for the screening exercise.

We will advice you to start preparing for the Aptitude Test if you wish to join the Nigerian Police force. By now we all  know that the best way to pass exam in nigeria is by taking our time to study past questions and answer because most of the question’s are been repeated annually.

Nigerian Police Force Past Questions and Answers

The Nigeria Police exam is divided into 3 sections

  • current Affair (General knowledge)
  • Mathematics
  • English Language

In other for you to qualify you have to prepare with these past questions will give you idea of the past exams conducted by The Nigerian Police force and also give an edge over your competitors, And there is every possibility you might see  some of these past questions in the exam.

 

NPF Past Questions and Answers

Below are some Nigeria Police Force recruitment sample questions;

1) When was Nigeria Police Force(NPF) established?
ANSWER: 1930

2) What are the objective of Nigeria Police Force?
ANSWER: The Nigeria police force objective is to enhance the quality of life in our country by working in partnership with the community and in accordance with constitutional rights to enforce the laws, preserve the peace, reduce fear and provide for a safe environment.

3). What is the Nigeria police force motto?
ANSWER: the police are your friends

4) What is the name of the Current Nigeria Police Force IGP?
ANSWER: IGP Ibrahim Idris Kpotun

5) Who is the present Chief of Defence Staff?
ANSWER: Major Gen. Abayomi Gabriel Olonisakin

6). What is the full meaning of NPF?
ASWER: Nigeria Police Force

7). What is the full Meaning of IGP?
ANSWER: Inspector General of Police

8). Who is the current Senate president of Nigeria?
ANSWER: Sen. Bukola Saraki

9). What year was Nigeria Police reorganized into 7 area command?
ANSWER: 1986

10). When did Nigeria got her independeence?
ASWER: 1 october 1960

11). Name the government agencies that supervise the affairs of Nigeria police force?
ANSWER:
i). The Police service Commision(PSC)
ii). Ministry of police affairs
iii). The Nigeria police council(NPC)

12). When did Nigeria become a Republic?
ANSWER: 1 october 1963

13). What is the staff strength of Nigeria police force?
ANSWER: 371,800 officers

14). Name the 7 area Commands of Nigeria police force?
ANSWER: (Adamawa, Gombe, Jigawa, Kano, Katsina, Lagos, Ogun.)

15). what year did Nigeria civil way started and ended?
ANSWER: Started 1967 and ended 15th jan. 1970

16). who is the first Executive president of Nigeria?
ANSWER: Alh. Shehu Shagari

17) Which year was Nigeria flag designed and who designed it ?
ASWER: Nigeria flag was designed by Mr. Taiwo Akinkumi in 1959

18) Who is the current Speaker of Nigeria House of Representative?
ANSWER: Yakubu Dogara

19) what is the Current population of Nigeria?
ANSWER: 183 million

20) Who is the First Inspector General of Police in Nigeria?

ANSWER: Louis Edet

21) How many local government do we have in Nigeria?

ANSWER: There are 774 local governments in Nigeria as written in the Nigerian Constitution 1999

See Full List of Service Chiefs appointed by President Buhari.

1. Maj.-Gen. Abayomi Gabriel Olonishakin – Chief of Defence Staff
2. Maj.-Gen. T.Y. Buratai – Chief of Army Staff
3. Rear Admiral Ibok-Ete Ekwe Ibas – Chief of Naval Staff
4. Air Vice Marshal Sadique Abubakar – Chief of Air Staff
5. Air Vice Marshal Monday Riku Morgan – Chief of Defence Intelligence
6. Maj.-Gen. Babagana Monguno (rtd.) – National Security Adviser

DOWNLOAD PDF

 

 

Please follow and like us:

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *